5 חצילי בריאות לא גדולים
2 בצלים קצוצים ללא נוזלים
1 כרישה גדולה קצוצה
פטרוזיליה / שמיר קצוץ
3 עגבניות בשלות חלוטות וקצוצות ללא גרעינים ונוזלים
שום כתוש
2 ביצים
2-3 כפות פרורי לחם או סובין
שמן זית
מלח, פלפל וכל תבלין שאתם אוהבים ורגילים להשתמש
מניחים את החצילים בשלמותם בתוך סיר עם מים ומרתיחים כ – 5 דקות עד שמעטפת החציל רך אך הפנים קשה. מוציאים מהסיר ומקררים .
מטגנים בשמן זית את הבצל והכרישה הקצוצה עד להזהבה,מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ – דקה.
בינתיים חוצים את החצילים לאורך כולל העוקץ כך שנקבל 2 סירות. מרוקנים את פנים החציל אך משאירים לצד הקליפה קצת מבשר החציל. קוצצים את בשר החציל ומסננים.
מוסיפים את החציל הקצוץ לבצל המטוגן ומטגנים כ – 2-3 דקות ,מוסיפים את העגבניות הקצוצות ללא הנוזלים ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומלח פלפל וכ"ו ומאדים עוד דקה שתיים. מסירים מהאש ומעבירים את התערובת למסננת לניקוז נוזלים ושמן.
מצננים מעט ומערבבים עם פרורי הלחם והביצה לתוך התערובת.
ממלאים את סירות החצילים ואופים בחום של 160 מעלות כ- 30/40 דקות עד שהתערובת מוצקה אך לא יבשה.