חיפוש

פאי בצלים

מרכיבים

למלית:
2 בצל סגול
1 צרור בצל ירוק
3 כרישה קצוצה
100 גרם חמאה
2 ביצים
1 שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צהובה
250 גרם גבינת סקי
1/4 מיכל שמנת מתוקה

לבצק:
1 וחצי כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה
2 כפות מים קרים
1 ביצה
קורט מלח

אופן ההכנה

מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון , מכניסים למקרר ל1 שעה עד שהבצק מתקשה.
מרפדים את הבצק בתבנית פאי .
מחממים את החמאה בכלי מתאים ומטגנים את שלושת סוגי הבצלים עד להזהבה (אפשר להוסיף לחמאה קצת שמן).
מערבבים בקערה את כל המרכיבים עם הבצלים המטוגנים, ומעבירים את התערובת לתבנית מעל הבצק. אופים בחום בינוני במשך כ-45 דקות, עד שהפשטידה מקבלת גוון שזוף.