חיפוש

מרק מנגולד / חנה שאולוב, מתוך "ספר המרקים שלי"

מרכיבים

חומרים (4 מנות):
400 גרם עלי מנגולד, חתוכים לרצועות
25 גרם חמאה
1 כף כמעט שטוחה קמח
4 כוסות חלב
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה

1. ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את פרוסות השום.
2. מוסיפים לסיר את עלי המנגולד החתוכים לפסים,בוזקים מלמעלה את הקמח ובוחשים.
3. יוצקים את החלב לסיר, מתבלים, ומבשלים 6 דקות.
מוציאים מחצית מכמות עלי המנגולד ומניחים בצד.
4. מרסקים את השאר במעבד מזון או בבלנדר. מחזירים לסיר את המרק המרוסק ואת העלים השלמים ומבשלים 10 דקות נוספות על אש נמוכה. מגישים חם.
אפשר לדלל בחלב או בשמנת לקצפת, אם רוצים.