עצה לשוחרי בריאות ואוכל גורמה – ציר ירקות כבסיס למרק במקום אבקת מרק.
את המרק מבשלים רק עם מחצית מכמות המים.
במקביל מכינים בסיר גדול ציר מרוכז.
שמים בסיר צרור פטרוזיליה, שמיר, עלי סלרי, בצל או שניים חצויים,קליפות של קולרבי, גבעולים של כרובית וברוקולי, עלים חיצוניים של שומר, ירקות שנשארו במקרר מהקניות הקודמות…..ואפילו אפשר קליפות תפוחי אדמה (שמכילות המון ברזל).
מוסיפים כפית מלח ומים מבשלים 10-20 דקות במכסה פתוח.
מוסיפים מהציר לסיר המרק שהכנו, להשלמת כמות הנוזלים.
את מה שנותר מקפיאים למרק הבא.