חיפוש

פשטידת גזר ושום

מרכיבים

8 גזרים
1 תפוח אדמה גדול
5 ביצים טרופות
4 כפות קמח רגיל
1/2 כוס שמיר, קצוץ דק
3 שיני שום מעוכות
פלפל שחור לפי הטעם
פלפל לבן לפי הטעם
מלח לפי הטעם
2 כפות שמן
1 כף סולת לזרייה בתבנית
תבנית מוארכת בגודל 10*30 ס"מ

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני.
2. שמים את הגזרים ואת תפוח האדמה בסיר, מוסיפים מים כדי כיסוי ומבשלים עד שיתרככו. מסננים, מעבירים לקערה גדולה ומועכים למחית חלקה.
3. מוסיפים אל המחית את הביצים, הקמח, השמיר והשום ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור, בפלפל לבן ובמלח לפי הטעם ומערבבים שנית.
4. משמנים את התבנית ב-1 כף שמן. זורים בתחתיתה את הסולת ומשטחים בה את התערובת בשיכבה אחידה.
5. מזים על פני הפשטידה את כף השמן הנותרת ואופים כ-45 דקות.