חיפוש

פסטה בתרד, בזיליקום ויוגורט

מרכיבים

300 גרם פסטה
1/2 ק"ג תרד, שטוף
4 כפות שמן זית
6 שיני שום, פרוסות לעיגולים
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1/3 כוס פקאן טבעי
1/2 פלפלון חריף, חתוך לעיגולים (לא הכרחי)

לרוטב:
1 גביע יוגורט (170 מ"ל)
2 כפות צנוברים
4 כפות בזיליקום, קצוץ
1/4 כוס שמן זית
2 כפות גבינת פטה
2 כפות פרמזן
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן ההכנה

1. חולטים את התרד במי מלח רותחים למשך דקה, שוטפים היטב במסננת במים קרים וסוחטים. קוצצים גס.
2. במחבת גדולה שמים את השמן, השום, הפלפל המתוק והפלפלון החריף. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מטגנים כעשר דקות עד שהפלפל רך.
3. מכינים את הרוטב: במעבד מזון טוחנים את היוגורט, הצנוברים והבזיליקום לרוטב אחיד ומוסיפים בזרם דק את השמן.
4. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות עד לדרגת אל-דנטה.
5. מוסיפים למחבת את התרד הקצוץ ומערבבים ומטגנים כשלוש דקות. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים למחבת את הפסטה ורוטב היוגורט ומערבבים. מוסיפים את הפטה והפרמזן, מפזרים פלפל טרי ומגישים.