חיפוש

פאי חצילים

מרכיבים

למלית:
4 חצילים סגול בהיר
1 צרור כוסברה
1 צרור בזיליקום
2 ביצים
1 שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צהובה
250 גרם גבינת סקי
1/4 מיכל שמנת מתוקה

לבצק:
1 וחצי כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה
2 כפות מים קרים
1 ביצה
קורט מלח

אופן ההכנה

מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון , מכניסים למקרר ל שעה עד שהבצק מתקשה.
מרפדים את הבצק בתבנית פאי .
קולים את החצילים בגריל ומוציאים את תוכנם.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הגבינות.על הבצק מורחים שמן זית מעורב עם בזיליקום קצוץ וכוסברה קצוצה (מזכיר פסטו).
מערבבים את החצילים עם הביצים והגבינות. ומעבירים את התערובת לתבנית מעל הבצק. אופים בחום בינוני במשך כ-45 דקות, עד שהפשטידה מקבלת גוון שזוף.