חיפוש

פאי דלעת ופקאן – רותי קינן Ynet

מרכיבים

למלית:
1 ק"ג דלעת
4 ביצים
3/4 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1/2 כוס דבש כהה
2 כפות קורנפלור
1/2 כפית מלח
1 כפית תערובת של אגוז מוסקט ג'ינג'ר ופלפל אנגלי טחונים
100 גרם אגוזי פקאן
סוכר לקישוט

לבצק:
250 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה
2-3 כפות מים קרים

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: מניחים את הקמח בקערה. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומעבדים עם הקמח לתערובת דמוית פירורים גסים. מטפטפים את המים על פני התערובת, מפזרים בעזרת מזלג כך שהתערובת תהיה לחה ואוספים בבת אחת לכדור בצק אחיד.
2. מרדדים את הבצק לעלה ומרפדים בו את התחתית והשוליים של תבנית פאי בקוטר 25 ס"מ. מצננים במקרר 30 דקות לפחות.
3. מכינים את המלית: מסירים מהדלעת את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים במעט מאוד מים עד שהדלעת רכה מאוד ומתפוררת למגע מזלג.
4. מסננים את הדלעת היטב מהנוזלים ומועכים למחית (אפשר במזלג או במעבד מזון). מוסיפים את הביצים, הסוכר, הדבש, הקורנפלור, המלח והתבלינים ומערבבים היטב.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
6. דוקרים את הבצק שבתבנית וממלאים במלית. אופים כ-20 דקות עד שפני המלית יציבים. מוציאים את הפאי, מסדרים על פניו את אגוזי הפקאן ומחזירים לתנור ל- 20-30 דקות נוספות או עד שסכין הננעצת במרכז המלית יוצאת נקייה.
מגישים את הפאי אחרי שהצטנן לחלוטין. ממש לפני ההגשה אפשר לזרות מעט אבקת סוכר.