חיפוש

פאי גזר דלעת לט"ו בשבט

מרכיבים

למלית:
3 בטטה
3 גזר
בצל ירוק קצוץ
2 ביצים
200 גרם גבינה צהובה
מיכל שמנת מתוקה
מלח / פלפל
100 גרם צימוקים
50 גרם שקדים

לבצק:
1 וחצי כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה
2 כפות מים קרים
1 ביצה
קורט מלח

אופן ההכנה

מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון , מכניסים למקרר ל שעה עד שהבצק מתקשה.
מרפדים את הבצק בתבנית פאי .
מבשלים את הגזר והבטטה עד שהם רכים.מכינים מהם פירה .
מערבבים בקערה את הביצים, הגבנ"צ, השמנת, מלח ופלפל.
מעל הבצק מניחים את הבצל ירוק ,מעליו את הפירה (גזר ובטטה) .
מעל הפירה מפזרים שקדים וצימוקים ושופכים את השמנת המתוקה לעל.
אופים בחום בינוני במשך כ-45 דקות, עד שהפשטידה יבשה .