חיפוש

עוגת טחינה וגזר

מרכיבים

1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/3 כוס שומשום
1/3 כוס גרעיני חמניות
3/4 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח בהיר
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
375 גרם גזר
4 ביצים גדולות
1 ושליש כוסות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס שמן
3/4 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה

למרוח תבנית עוגה בחמאה ולשים פירורי לחם דקים או סובין- להוציא את היתרה. לפזר שומשום בתחתית התבנית.

לחמם את התנור ל- 180 מעלות.

לשים בקערה קטנה:
כוס 1 אגוזי מלך קצוצים.
1/3 כוס שומשום.
1/3 כוס גרעיני חמניות.

בקערה נוספת לערבב:
3/4 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח בהיר
כפית 1 אבקת אפיה
כפית 1 סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
לגרד 375 גרם גזר. לשים בצד.

לערבב במיקסר:
4 ביצים גדולות
1/3 1 כוסות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס שמן
3/4 כוס תחינה גולמית.

במהירות נמוכה להוסיף את הקמח לתערובת את הקמח, האגוזים והגרעינים. להוסיף את הגזר ביד. להכניס את התבליל לתבנית ולשים שומשום למעלה. להכניס את העוגה לתנור לשעה ורבע (בערך…לבדוק לפני). להשיר בתבנית כרבע שעה ואז להוציא על רשת.