חיפוש

מנגולד – עלי סלק

מרכיבים

מנגולד – עלי סלק

אופן ההכנה

את טרף (הירוק) עלי המנגולד יש להפריד מהגבעול (הלבן).
את הגבעול לחתוך לפרוסות רוחביות ולטגן בשמן זית עם בצל.
בהמשך כמה וריאציות:
1. חביתת ירק.
לחתוך הטרפים לרצועות דקות לשים בקערה +מלח+פלפל שחור, להוסיף 2 ביצים ולערבב היטב. לשפוך תוכן הקערה מעל הגבעולים במחבת אך לא לערבב רק לשטח. להמשיך ולטגן במחבת מכוסה. כאשר הביצה כבר קרושה לשים המחבת לשתי דקות מתחת לגריל, (זה בא במקום להפוך החביתה במחבת).
2. קיש מנגולד.
לחלוט הטרפים במים רותחים כ דקה ומיד לצנן. לשמן תבנית לסדר הטרפים בתחתית והחוצה. למלא בגבעולים המטוגנים, להוסיף אורז וגבינה או כל מילוי אחר. לקפל שאריות העלים מעל ולאפות.
3. גלילות מנגולד.
לחלוט הטרפים כמו במתקון הקודם, להכין מילוי מהגבעולים המטוגנים + גבינה+ ביצה ולמלא כל עלה. אפשר לאפות בתבנית משומנת.