חיפוש

לביבות עלי סלק(מנגולד), שקדים וגבינה

מרכיבים

מצרכים ל- 4 מנות:
2 צרורות עלי סלק (מנגולד)או תרד טרי
100גרם שקדים קלופים קצוצים גס
1 בצל קצוץ מטגן עד הזהבה
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
150 גרם גבינת פטה או גבינה מלוחה מפוררת(אופציונלי)
מלח, פלפל
שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. מפרידים את עלי הסלק מהגבעולים. מבשלים את הגבעולים במי מלח במשך כ- 10 דקות עד שהם מתרככים.
2. מוסיפים את העלים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד שלוש דקות. מסננים, סוחטים היטב וקוצצים דק.אם זה תרד טרי מבשלים את העלים שלוש דקות.
3. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה. מעצבים מהתערובת קציצות ומטגנים 3-4 דקות מכל צד עד שהלביבות מזהיבות. מעבירים למצע של נייר סופג ומספיגים.
מגישים חם.
לגיוון: אפשר להכין את הלביבות ללא גבינה.
המתכון לקוח מספרה החדש של אביגיל מייזליק: "מאכלים חלבים"