חיפוש

לביבות כרישה ותפוח אדמה

מרכיבים

4 כרישות גדולות
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני מבושלים בקליפתם
3 ביצים בגודל בינוני
4 כפות קמח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. חותכים את הכרישה לפרוסות מכניסים לסיר עם מים שהומלחו קלות. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהכרישה מתרככת (לא יותר מדי). מסננים ומניחים לכרישה להתקרר.
2. מקפלים את תפוחי האדמה ומועכים למחית גסה.
3. סוחטים את הכרישה המבושלת ומערבבים עם מחית תפוחי אדמה. מתבלים במלח ובפלפל.
4. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. צרים מהתערובת לביבות שטוחות בגודל בינוני.
5. מחממים שמן על להבה בינונית גבוהה במחבת. מטגנים את הלביבות עד שהן משחימות משני הצדדים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.