האננס
האננס הוא צמח עשבוני ממשפחת Bromeliceae, מוצאו מדרום אמריקה. הספרדים והפורטוגזים בהגיעם הפיצו אותו להודו ומזרח אסיה. מסחרית הוא מגודל בשטחים פתוחים בארצות טרופיות. בארץ ראשוני המגדלים היו אברהם אדר ממעברות ואהרון פשיגודה מכרכור.
הגידול – האננס הוא צמח רב שנתי המפתח צמח אם ראשי הנושא עמוד פרי ובהמשך נצרים מסביב המשמשים להמשך הגידול. הפרי פרטנוקרפי ללא זרעים. לריבוי משמשים הנצרים. הפריחה נעשית כשנה לאחר השתילה והיא מאולצת ע"י ריסוס באתרל שהוא חומר מווסת צמיחה. מלבד זאת לא משתמשים בחמרי ריסוס כל משך הגידול. כחצי שנה לאחר הפריחה מבשיל הפרי. לאחר שכל השדה נקטף עוקרים הצמחים מפרידים הנצרים וממינים אותם לפי הגודל, על מנת לשתול חלקה חדשה אחידה ככל האפשר. בארץ צריך לשתול האננס בחממות או מנהרות. הקרקע חייבת להיות מנוקזת ומעט חומצית. החממה מכוסה בכיסוי פלסטי ורשת צל 50%. דורש מעט מאוד מים, כ 2 קוב/ד' בשבוע. מחזור הגידול הוא בן שנתיים. אצלנו נהוג לשתול 6 שתילים לרוחב ערוגה בת 1.8 מ' כאשר המרחק בין השתילים לאורך הערוגה הוא 30 ס"מ. מונחות 3 שלוחות טפטפת לכל ערוגה והיא מכוסה בפלסטיק שחור 0.5 מ"מ עובי.
הזנים – הזן העיקרי בעולם הוא Smooth cayenne אשר כשמו הוא חלק וכמעט ללא קוצים. משקל פרי ממוצע 1.5 ק"ג. בארץ מגדלים זן שהגיע מדרום אפריקה Natal queen. זה זן קוצני ומפתח הרבה נצרים. הפרי בגודל ממוצע של 600 גר', מאוד מתוק וארומטי.
השווק -בירקניה ולמסעדות.