חיפוש

אפונת שלג-אפונה סינית

Snow Peas או בצרפתית Mange tout או אפונה סינית.
למרות שמה מקורה באתיופיה וקניה. מאוד מקובלת בבישול הסיני ומזרח אסיה. החלק האכיל הוא כל התרמיל כאשר הזרעים עדיין קטנים. מקור רב ערך של ויטמין A ו C*.

הגידול – הצמח הוא חורפי ואנו משתדלים למתוח העונה גם לסתיו והאביב. הצמח מגיע לגובה של 3 מ' ויש להדלותו. לשם כך משתמשים ברשתות הדליה (25 X 25 ס"מ) משני צידי השורה. את הזרעים מנביטים במשתלה וכעבור 18 יום שותלים בשדה או בחממה. כעבור כ 70 יום הוא מתחיל להניב והקטיף נמשך כחדשיים. בעיקר מגדלים בחממה כדי להמנע מפגעי מזג אויר ומזיקים.

הקטיף – נעשה ידני בעזרת מזמרת ירקות, כל יומיים – שלושה. תרמילים שלא נקטפו בזמן מתעבים ולא ראויים לשיווק. המיון נעשה בבית האריזה לתוך סלסילות פלסטיק עם מכסה במשקל 200גר'. הספק הקטיף כ 3 ק"ג בשעה.

השיווק – בארץ בלבד , ניתן להשיג במרכולים.

Excellent source of: Vitamin C (12.9mg), and Vitamin A (523 IU)*

*Foods that are an -excellent source- of a particular nutrient provide 20% or more of the Recommended Daily Value